2024-04-18

Torsboda och Sverige till en av världens största batterimässor

Arbetet för att få fler etableringar till Torsboda Industrial Park fortsätter. Tillsammans med Business Sweden är vd Christian Söderberg och ordförande Stefan Dalin under kommande vecka med på en stor internationell mässa för batteriindustri i ChongQing i Kina.

– Vi åker för att föra dialoger med företag som är intresserade av att etablera sig här hos oss. Vi ska träffa företag vi redan har kontakt med och utöver det arbeta för att få kontakt med ytterligare företag, säger Stefan Dalin. Vi gör det här tillsammans med och på uppmaning av Business Sweden, som en del i deras arbete med att se till att arbetstillfällen inom den gröna nyindustrialiseringen hamnar i Sverige.

China International Battery Fair har över 2200 utställare från många länder och Business Sweden bedömer att mässan är en av de viktigaste mötesplatserna i branschen. Christian Söderberg är en av huvudtalarna på den kongress som är en del av mässan.

– Jag ska prata om de fantastiska förutsättningar som finns här hos oss med exempelvis grön energi, relativt låga elpriser och logistik som möjliggör riktigt bra transportlösningar, säger Christian Söderberg. Det här är ett ypperligt tillfälle för oss att träffa företag från stora delar av världen och lyfta de fördelar som finns i Torsboda och i Sverige.

Christian Söderberg och Stefan Dalin ska under resan också träffa PTL, det bolag som ska etablera sig först i Torsboda.

– Vi ska besöka PTL för att ha samtal och för att titta på en av deras befintliga fabriker. De är vår första kund och jag ser besöket som ett sätt att underhålla vår affärsrelation, säger Stefan Dalin.