2023-09-22

En utmärkelse som ska delas av många

Torsboda Industrial Park fick igår pris som ”Årets samhällsbyggare” på Sundsvalls business awards. Ledningen för bolaget poängterar att äran ska gå till alla de medarbetare i kommunerna och samarbetspartners som gör samhällsbygget möjligt.

– Det är med stor glädje vi tar emot det här priset och jag hoppas att varenda en som jobbar för våra olika verksamheter i kommunerna känner delaktighet, säger Stefan Dalin (S), ordförande Torsboda Industrial Park och kommunstyrelsens ordförande i Timrå. Det här ser vi som ett pris inte primärt för det som är gjort utan det är fyllt med förhoppningar om det som komma skall. Tillsammans ska vi göra allt vi kan för att rusta samhället och se till så att etableringarna blir så bra som möjligt.

Nomineringen löd:  Torsboda Industrial Park har i samverkan mellan kommuner i Västernorrland bidragit till att få den största industriella etableringen i modern tid till länet – en industripark med företag som genererar minst 2000 arbetstillfällen. Torsboda Industrial Park har skapat förutsättningar för att Västernorrland ska fortsätta utvecklas som en attraktiv plats genom ett hållbart samhällsbyggande.

– Jag är stolt över utmärkelsen men framförallt stolt över alla medarbetare, myndigheter och samarbetspartners som gör den här satsningen möjlig. Att skapa arbetstillfällen och attrahera inflyttare är nödvändigt för att vi ska klara välfärden i framtiden, säger Niklas Säwén (S), kommunstyrelsens ordförande Sundsvall och vice ordförande Torsboda Industrial Park. Satsningen i Torsboda är också ett bevis på att samarbete mellan våra kommuner ger effekt och utmärkelsen tillför förnyad energi i det arbete som nu tar vid.

– Vi gör samhällsbygget tillsammans. Skolor, omsorg, fritid, kollektivtrafik, bostäder – listan kan göras lång på saker som måste fungera för att omvandlingen ska lyckas, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande Härnösand. Vi tror också på en utveckling där stora industrietableringar ger ringar på vattnet och skapar förutsättning för fler företag att blomstra i vårt område.

Fortsatt arbete för fler jobb

Torsboda Industrial Park skrev i våras sitt första avtal med batterikomponenttillverkaren PTL.

– Många människor har jobbat hårt för att Torsboda nu är en av Europas bästa platser för stora etableringar inom batteriindustri. Vi har skrivit vårt första avtal och arbetar vidare för att den etableringen ska gå smidigt och för att fler företag ska komma hit, säger Christian Söderberg, vd Torsboda Industrial Park. Det är roligt att allas vårt arbete uppmärksammas!

Sundsvall business award anordnas årligen av juniorhandelskammaren och priset Årets Samhällsbyggare tilldelas en person, företag, organisation, projekt eller innovation som utvecklar och bidrar till att göra Västernorrland till en modern, hållbar och attraktiv plats.