2024-05-21

Ett femtiotal intresserade lyssnade och ställde frågor i Sundsvall

Förväntningar, farhågor, frågor och funderingar fick ta plats när PTL, Sundsvalls kommun och Torsboda Industrial Park höll öppet möte i Stadshuset på tisdagskvällen.

Niklas Säwén(S), kommunstyrelsens ordförande Sundsvall och vice ordförande Torsboda Industrial Park, inledde mötet och berättade om varför Timrå, Härnösand och Sundsvalls kommuner gemensamt satsar på industriparken i Torsboda. För att öka antalet invånare, möjlighet för lokala företag att blir fler och växa samt att ta vara på möjligheterna med nya arbetstillfällen när klimatomställningen förändrar branscher var några av de skäl han lyfte.

- Det är nyttigt att träffas och lufta både möjligheter och utmaningar kring vad etableringar i Torsboda innebär, sa Niklas Säwén. Jobbar vi tillsammans blir det här möjliggöraren för den samhällsutveckling vi vill se.

PTL:s talesperson Andreas Hamrin berättade bland annat om PTL :s produkt och miljötillståndsprocessen. Sedan fick han sällskap på scenen av Pernilla Berg, processledare samhällsomvandlingen Sundsvalls kommun, Christian Söderberg, vd Torsboda Industrial Park och Niklas Säwén, alla beredda att svara på frågor.

En person ställde en fråga kring PTL:s planerade tillverkning av anodmaterial till batterier i ljuset av att teknikutvecklingen går fort framåt. Han undrade om en ny generation batterier kommer att göra PTL:s produkt omodern rätt snart. Andreas Hamrin svarade:

- Vi hade inte gjort den här investeringen om vi såg den risken. Visst pågår det teknikutveckling hela tiden och på fabriken ska vi ha en forskningsavdelning för att kunna hänga med. Vi har stort fokus på utveckling.

I morgon onsdag har du chansen att komma och ställa dina frågor till PTL, Torsboda Industrial Parks vd Christian Söderberg och Härnösands kommun. 18.00 på Parkaden i Härnösand startar vårt öppna möte – välkommen!